Dažādi īpašie piedāvājumi restorānos

Jebkurš restorāns var gūt sev labumu, ja veicina apmeklētāju patiku ar dažādiem īpašiem piedāvājumiem. Īpašas akcijas, izdevīgs darba laiks, sezonas piedāvājumi – pastāv ļoti daudz iespējas, kā restorānu īpašnieki var patīkami pārsteigt savus klientus, radot vēlmi nākt vēl un vēl. Nosaukšu dažus visvieglāk īstenojamos piedāvājumus, par kuriem vajadzētu padomāt ikvienam restorānam, kurš vēl nav izdomājis, kā patīkami pārsteigt apmeklētājus. Idejas aizgūtas no http://www.superlaina.com/

1. Vakariņu degustēšana
Speciālas degustācijas ļautu klientiem izmēģināt īpašu vakariņu ēdienkarti, kas tiktu apvienots ar attiecīgu jaunu dzēriena kokteili. Degustācijas vakarā lieliski paaicināt vīnzini, kas klientiem pastāstītu visu par vīniem; kādu dzer pie katra ēdiena. Šādi vakari iegūst lielu atsauksmi un ļauj klientiem novērtēt ēdienus, kurus, skatoties pēc atsauksmēm, droši varētu iekļaut jaunajā ēdienkartē.

2. Īpašo gada svētku dienu piedāvājumi
Daudzas īpašas restorānu akcijas kapitalizē tieši brīvdienas un svētku dienas, kas daudziem asociējas ar kaut ko īpašu. Šādus īpašos piedāvājumus var izveidot uz Valentīna dienu, Mātes dienu, Vecgadu un daudz citiem svētkiem. Šajās dienās restorānu organizācijai ir jāpieliek lielāks darbs, jo cilvēki mēdz apmeklēt šādas ēdināšanas iestādes, jo vēlas būt labi apkalpoti un ne par ko neraizēties. Tāpēc īpaši šajās dienās apkalpošanai ir jābūt augstākās klases. Valentīna dienas īpašā akcija varētu būt domāta pāriem, bet Māmiņu dienā visas māmiņas saņemtu gardu saldo, kā pārsteigumu no restorāna.

3. Labdarības akcijas
Došanās uz vakariņām un tādējādi arī atbalstīt labdarību un sniegt citiem palīdzību – kas var būt vēl labāks. Šāda labdarības mērķiem veltīta akcija lieliski strādā arī uz biznesu, jo šis restorāns paliks atmiņā kā sirsnīga un izpalīdzīga iestāde, uz kuru ir prieks atgriezties. Idejas labdarību pasākumu veidošanai var būt dažādas, piemēram, deju šovs, dzīvā mūzika, vai pat spēļu vakars, apvienojumā ar gardu maltīti.

4. Līdzi ņemamais ēdiens
Kā viena no labākajām ēdināšanas iestāžu priekšrocībām ir iespēja ņemt ēdienu līdzi uz mājām. Daudzi cilvēki vēlas laiski iegulties savā dīvānā un baudīt gardas vakariņas pie televizora – neuztraucoties par ēdiena gatavošanu un pārtikas iegādi. Tādēļ daudzi restorāni kļuvuši ļoti populāri – jo viņi piedāvā iespēju pagatavoto ēdienu atvest tieši uz tavām mājām, vai arī iepērkoties klātienē, paņemt visu uz mājām. Šis ir lielisks veids kā paplašināt klientu bāzi un palielināt restorāna reputāciju.

5. Pērkot vienu, saņem vairāk
Reti kad cilvēki dodas uz restorāniem, lai vienatnē paēstu. Biežāk tomēr dodas kompānijā sākot no divi un vairāk. Tas nozīmē, ka tā ir lieliska iespēja ekonomēt savu budžetu. Piemēram, iegādājoties speciālo piedāvāju, kas parāda, ka pasūtot vienu porciju, otra nāk par lētāku cenu. Vai ekstra gardums, iegādājoties vienu produktu. Piemēram, pērkot pamata ēdienu, saldais nāk komplektā par velti. Šāda pati taktika ļoti labi darbojas veikalos, bet arī nav izslēgta restorānu ēdienkartēs.

6. Laimīgās stundas
Restorāni mēdz ieviest šādas laimīgās stundas kādā konkrētā dienas laikā, lai piesaistītu vairāk klientus. Laimīgās stundas darbojas neilgu laiku, parasti vienas vai divas stundas. Tās laikā ir īpaši piedāvājumi, kuri ir par samazinātu cenu. Ļoti bieži šādas laimīgās stundas ir tieši brokastu vai pusdienu laikā. Vakarpusē laimīgās stundas ir izveidotas, lai pēc darba nogurušie cilvēki var mierīgi apsēsties un padzert siltu dzērienu. Laimīgās stundas var tikt izveidotas arī atsevišķām cilvēku grupām, piemēram, skolēniem, studentiem, pensionāriem. Tas, savukārt, piesaistīs tieši šos apmeklētājus. Restorānam, kurš ir blakus universitātei, būtu izdevīgi izveidot īpašās laimīgās stundas studentiem, brokastu laikā. Zinot, ka studenti mēs pēdējā brīdī skriet uz nodarbībām, nemaz neēdot brokastis. Arī pensionāriem vairāk izdevīgs laimīgo stundu laiks būtu rīta puse.

Lai iegūtu vairāk informācijas, apmeklējiet šo mājaslapu.

10 iemesli, lai šovakar pat paēstu ārpus mājas

Vai tu katru dienu dodies uz veikalu, lai iegādātos produktus un vēlāk stundu stāvētu pie plīts, lai pagatavotu sev maltīti? Varbūt šodien ir tā diena, kad jāatmet ierastā rutīna un jāpalutina sevi ar jau gatavu maltīti, kuru pagatavos tuvākā restorāna šefpavārs. Cilvēki bieži vien izvēlas mājās gatavotu ēdienu, uzskatot, ka ejot uz restorāniem ir lieka naudas izšķēršana. Šim apgalvojuma var piekrist un nepiekrist, ja to dara reti. Katram, protams, ir savs viedoklis, kuru uzskatīt par pareizo. Tomēr gribu padalīties ar saviem 10 uzskatiem, kāpēc tieši šodien tev vajadzētu aiziet uz restorānu.

1. Tu esi tikko atnācis no darba noguris, apnicis un izsmelts. Vai tu patiešām nevēlies atpūsties kādā citā vietā nekā sava virtuve, ļaujot oficiantam piepildīt ūdens glāzi tavā vietā?

2. Šodien tu esi darījis tik daudz labus darbus, palīdzējis citiem un atbalstījis grūtos brīžos. Tas ir labi, atļaut kādam arī dienas beigās parūpēties par tevi. Ļaut kādam citam pienest šķīvjus pilnus ar ēdienu, uzlikt uz galda kečupu un papildināt dzērienu glāzes, kad tās ir tukšas. Šodien ir tā diena, kad kāds cits varētu uzslaucīt tavu netīšām izlieto kafiju. Izbaudi sajūtu, ko sniedz ēdiens, kuru ir pagatavojis kāds cits.

3. Tu nekad nebūsi ēdis maltīti, kas būs pagatavota šādā veidā. Samierinies ar to – restorāna maltītei vienmēr ir pieliktas īpašas garšvielas un piedevas, kuras diezin vai tu pati mājās iedomātos izdarīt. Iespējams arī slinkuma un noguruma dēļ nepieliktu. Iespējams, tu arī nekad nepagatavosi šādu restorānā gatavotu maltīti jo, pirmkārt, tās ir pārāk sarežģītas, un otrkārt, te esi vienīgā mājā, kas rūpējas arī par šķīvju tīrību un nevēlēsies pārāk daudz sasmērēt gatavošanas procesā.

4. Dodoties vakariņās ar ģimeni, katrs var izvēlēties kaut ko citu. Vai tu zini ko tas nozīmē? Tu varēsi pagaršos vismaz 3 vai pat 4 dažādus ēdienus, un izlemt, kurš no visiem bija labākais, lai nākamreiz paņemtu to.

5. Restorānā vari paēst pilnīgi bez nekādiem apkārtējiem traucējumiem. Tad kad tu vakariņo mājās, tev visapkārt ir dažādi rēķini, kas atgādina par drīzu samaksas termiņu, iespējams tavs suns nenolaiž no tevis acis, lai arī dabūtu kādu kārumu no šķīvja. Restorānā tu mierīgi baudīsi savu maltīti, un vienīgais, kas varētu iztraucēt ir mobilais telefons, bet, arī to var izslēgt.

6. Tev ir nepieciešams kontakts ar cilvēkiem. Jā, tu esi atnākusi no smagas darba dienas, kuras laikā tev bija jāsazinās ar klientiem, tomēr, esot restorānā, tu esi sabiedrībā, bet nav vajadzība ar visiem runāt un diskutēt.

7. Tev nav jāsatīra un jānovāc netīrie šķīvji aiz sevis. Fantastiski! Tu paēd, pagrūd šķīvi tālāk no sevis, piecelies un aizej – kas var būt labāks vakara plāns. Turklāt, ja nevari apēst visu porciju, vari palūgt trauciņu līdzi ņemšanai, un tev būs gardas pusdienas arī nākošā dienā.

8. Dodoties uz restorānu, tu atbalsti vietējo ekonomiku. Tu vari doties uz kādu restorānu, kuram personīgi zini īpašnieku, lai atbalstītu viņa biznesu. Tā tu ne tikai gūsti labumu no vakariņām, bet turpini palīdzēt arī citiem.

9. Restorānā tu vari nobaudīt arī desertu. Nav jau tā, ka tu mājās nevari iegādāties kādu saldu pudiņu, bet vai tas ir salīdzināms ar restorāna piedāvājumā esošajiem saldajiem ēdieniem? Lai mājās pagatavotu vēl pēc pamatēdiena kaut ko desertā, būs jāpavada viss vakars virtuvē, pēdējiem spēkiem cīnoties ar dažādām receptēm.

10. Tu vari sadraudzēties ar viesmīļiem. Jā, restorāns var būt tā vieta, kur tu vari nedaudz “pačatot” ar nelielām sarunām, kad pie tevis ir atnācis viesmīlis. Varbūt tieši šāds dienas noslēgums, ar nelielu pļāpāšanu par nesvarīgām tēmām ir tas, kas ir vajadzīgs pēc grūtas dienas.

Citus argumentus lasiet http://www.imprumutacum.ro/

Pasaules interesantākie restorāni

Došanās uz restorānu ne vienmēr nozīmē tikai ēšanu, bet tā mēdz būt arī izklaides vieta. Restorānu industrija ir attīstījusies tiktāl, ka ierastie ēšanai paredzētie galdi, telpas un dizains ir pārvērsts burvīgā ceļojumā dažādās pasaulēs. Šobrīd cilvēki var baudīt savu maltīti zem ūdens, augstu kokos, vai daudz citādās variācijās. Lai gūtu ieskatu, cik bagātīga ir restorānu īpašnieku iztēle, nosaukšu vienus no interesantākajiem pasaules restorāniem, kurus kaut vienu reizi mūžā vajadzētu apmeklēt.

1. “Maltīte debesīs”, Beļģijā
Aizmirsti savas bailes no augstuma un dodies pusdienot ekstremālā augstumā. Šis restorāns ir izveidots 45 metru augstumā no zemes, īpaši nodrošinātos vagonos. Apmeklētāji ir cieši piesprādzēti pie krēsliem, lai izvairītos no jebkādiem nelaimes gadījumiem. Ēdiens tiek pasniegts silts un tikko pagatavots uz krāsns, kas atrodas pašu galdu vidū. Ēdot vakariņas, apmeklētāji var baudīt elpu aizraujošu skatu uz Briseles panorāmu. Īpaši skaisti skati ir vakara pusē, kad var vērot naksnīgo izgaismoto pilsētu.

2. Ithaa zemūdens restorāns, Maldivu salās
Skats ir visai intriģējošs – tu atrodies 5 metrus zem ūdens, baudi savas jūras veltes, kā arī redzi tās peldam virs tavas galvas. Maldivu salas piedāvā baudīt maltīti ar pašu interesantāko kompāniju – haizivīm, rajām, tropiskajām zivīm.

3. Necaurredzamais restorāns, Amerikas Savienotās Valstīs
Vienīgais ceļvedis tavā maltītes laikā būs smarža un garša, jo pārējais viss, kas notiks restorānā būs ietīts melnā tumsā. Iedomājoties vien situāciju, kad piķa melnā ēdamistabā kāds pēkšņi pienes maltīti un tev tā ir jāēd, pat neredzot, kur atrodas ēšanas piederumi. Šī restorāna īpašnieki uzskata, ka tieši tumsa var paaugstināt smaržas un garšas sajūtas. Šādi necaurredzamie un tumšie restorāni ir atrodami Sanfrancisko, Santa Monikā un San Diego.

4. “Marss”, Amerikas Savienotajās Valstīs
Šis ir restorāns, kurš ir ārpus mūsu pasaules robežas. Tas sniedz ieskatu dzīvei uz Marsa – sarkanās krāsas, iespaidīgi kosmosa skati pa logiem, blāvas gaismas. Šis restorāns ir atrodams Ņujorkā.

5. Labassin ūdenskrituma restorāns, Filipīnās
Šis ir bufetes stila restorāns, no kura neviens neizies ar sausām drēbēm. Lai gan ūdenskritums ir mākslīgi izveidots, bet nāk no Labassin ūdenskrituma, ikvienam ir visas iespējas saņemt ūdens šļakatas savas maltītes laikā. Apmeklētājiem ir atļauts arī pēc maltītes nopeldēties ūdenskrituma pakājē.

6. Iedomātā apģērba restorāns, Amerikas Savienotajās Valstīs
Ēšana ar izdomātu apģērbu tika aizsākta ar Džona Ordovera iniciatīvu, kurš aicināja ikmēneša Manhetenas pasākumā visiem izģērbties un baudīt kopīgi maltīti, nedomājot par apģērbu. Pēc šī paša principa tika izveidots restorāns Ņujorkā, kuram ir tikai divi iekšējās kārtības noteikumi – jāizģērbjas un jāēd. Drēbēm ir jābūt visnesvarīgākajai lietai, par ko cilvēkiem vajadzētu uztraukties, kad viņi bauda maltīti -tā uzskata īpašnieks. Daudziem cilvēkiem, protams, ir kauns izģērbties, tomēr, kad viņi ieiet restorānā, kurā visi ir kaili, tad šīs raizes pazūd.

7. Ledus telpa, AAE
Dubaijas restorānā ir iespēja atveldzēties no karstuma, malkojot vēsus kokteiļus un sēžot pilnīgā ledus telpā uz ledus krēsliem un pie ledus galda. Šajā restorānā svīšana nav iespējama, kas ir liels atvieglojums daudziem pusdienotājiem, karstajos Dubaijas laika apstākļos. Pat dzeramās glāzes ir izveidotas no tīra ledus.

8. Vampīru kafejnīca, Japānā
Ja tu domā, ka vampīri pastāv tikai literatūrā un fantastikas filmās, tad Vampīru kafejnīca Tokijā var likt tev mainīt savus priekšstatus. Dizains ir izveidots ar izsmalcinātu sarkanu samtu, masīviem svečturiem un gotiskiem zārkiem. Šī vieta izraisa gan bailes, gan arī jautrību. Apmeklētājam ir iespēja iemantot visas vampīru spējas, it īpaši dzerot sarkanos kokteiļu dzērienus.

Kritēriji, pēc kuriem izvēlamies labāko restorānu

Kā jūs izvēlaties savus mīļākos restorānus, kurp doties? Vai ēdiens ir galvenais faktors, vai tomēr atmosfēra un atrašanās vieta ir pati svarīgākā? Labu restorānu ir daudz grūtāk atrast, nekā daži cilvēki spēj iedomāties. Kad mēs nedaudz veltam laiku, lai izvēlētos labāko ēšanas vietu, gala rezultātā esam atalgoti ar gastronomisku pieredzi, labu gaisotni restorānā un profesionālu personāla attieksmi. Nosaukšu viena sno svarīgākajām lietām, pēc kurām ir jāvērtē, vai uz šo ēstuvi ir vērts doties.

1. Restorāna atrašanās vieta
Izvēlies restorānu, uz kuru tu varētu aiziet ar kājām. Tā tu izvairies no sēdēšanas sastrēgumos; no vilšanās, ja esi braucis tālu ceļu, bet iegūtais neatmaksājas; nav brīvu vietu, kur novietot automašīnu. Tāpēc restorānam, kurš ir tuvu tavai mājas vietai ir lielas priekšrocības dēļ savas atrašanās vietas. Protams, ir jāskatās arī no atšķirīgiem aspektiem: varbūt tev patīk baudīt maltīti skaistā ainaviskā vietā, tādā gadījumā izvēloties vietu pie ezera, piejūras, upes, ar skatu uz arhitektūras pērli vai ainaviskām kalnu grēdām.

2. Autostāvvieta
Ja tomēr esi nolēmis doties ar savu transportu uz kādu restorānu, tad ļoti svarīgs kritērijs ir pieejama stāvvieta. Tas ir ļoti svarīgi, lai būtu pēc iespējas tuvāk novietojams transports, jo neviens nevēlēsies doties garu ceļu līdz restorānam, kur nu vēl pēc sātīgas maltītes atpakaļ. Cilvēki ir ļoti slinki, ja runa iet par šādu, it kā mazu ceļa gabalu veikšanu. Ja dodies pirmo reizi uz kādu tālāku restorānu, pazvani uz reģistratūru un apvaicājies, vai apmeklētājiem ir pieejama stāvvieta. Daudzas ēdināšanas iestādes, kas atrodas lielpilsētā vienu pie otras nespēj piedāvāt tuvumā stāvvietas, kas sarežģī klientu vēlmes.

3. Iekšējais interjers
Dažreiz, restorāns var būt skaistā ēkā no ārpuses, tomēr interjers gluži neatbilst tavai gaumei. Tas var izbojāt visu apetīti, ja, piemēram, esi iecienījis veģetāriešu ēdienu, bet aizej uz vietu, kur interjera dizainā ir iekļautas medījumu trofejas. Dodoties uz kādu restorānu, iepriekš pārbaudi vispārējo atmosfēru. Vai vietā tiek spēlēta dzīvā mūzika, vai jebkāda mūzika? Telpas, kurās dzirdamas tikai trauku šķindoņas atgādina skolas ēdnīcu, kas arī īpaši neizraisa restorāna atmosfēru.

4. Tīrība
Ja restorāns neizskatās īpaši tīrs – redzami putekļi vai uz grīdas nelielas ēdiena paliekas vai kas cits – iedomājies, kas varētu notikt virtuvē. Ja personāls nevar parūpēties par iekšējo tīrību un kārtību, kura ir klientu acīm redzama, tad, visticamāk, tās vietas, kuras apmeklētāju acīm ir liegtas, ir vēl netīrākas. Higiēnai ir īpaša nozīme ikvienā ēstuvē, tāpēc, ja tevi nepārliecina iekšējā tīrība, pamet šīs telpas.

5.Cenas
Svarīgs kritērijs, pēc kā varētu vērtēt restorānus ir cena par ēdienu. Daudzi restorāni ir ļoti dārgi, bet, teiksim godīgi, porcijas ir samērā mazas. Kāpēc maksāt divtik, ja ir vietas, kur var paēst lētāk un arī vairāk? Ir jāsaprot, apmēram, cik kāda porcija varētu maksāt, un, ja cenas liekas neadekvāti dārgas, tad jāmeklē kāda cita iestāde. Tomēr arī pārāk zemas cenas varētu likties ļoti aizdomīgas, un, ja esi pieturējies pie daudz maz veselīga un svaiga uztura, tad zini, ka pārāk lētās porcijās būs ļoti neveselīgi, viegli un ātri pagatavojami produkti.

6. Apmeklētāju skaits
Vai neliekas aizdomīgi, ja ieejot restorānā, nav neviena apmeklētāja? Ja vien tu nebūsi izīrējis visu telpu tikai sev un savai kompānijai, tad saprotams, tas liksies aizdomīgi. Jāsāk domāt, kas ir par iemeslu, tik mazam apmeklētāju skaitam – dārgas porcijas, ne pārāk labas porcijas, mazs piedāvājums.. Daudz apmeklētāji nozīmē, ka šī iestāde ir ļoti pieprasīta un apmeklētāji ir apmierināti.

Laba restorāna atmosfēra. Kas to veicina?

Vai tev kā apmeklētājam viens no iemesliem, kā izvēlēties restorānu, ir tā piedāvātā atmosfēra un iekšējais dizains? Restorāna atmosfēra lielākoties nosaka galveno lomu izvēles posmā. Restorānā ir daudz vairāk nekā ēdamistaba, uzgaidāmā telpa un virtuve. Atmosfēru nosaka vairāki faktori, kā, piemēram, mūzika, apgaismojums, mākslas darbi, intimitāte un romantika.

Kā teicis viens no restorānu un viesnīcu menedžeriem: “Atmosfēra – tā ir ārkārtīgi svarīga restorāna sastāvdaļa. Tā ir ļoti svarīga sastāvdaļa. Apgaismojumam ir jābūt nevainojamam, tikpat labam arī galda iekārtojumam un izvietojumam. Ikviens cilvēks dodoties uz restorānu vēlas savu vietu, kas nav gluži blakus citam galdam. Lai gan tā dažreiz nevar šķist, bet arī pašiem aizņemtākajiem un ļoti izsalkušajiem cilvēkiem patīk atmosfēra, un viņi izbauda pavadīto laiku.”

Restorānā jācenšas nodrošināt tik daudz iespējamās vietas, lai viesiem nebūtu jāskatās vienam uz otru – šeit es domāju, savstarpēji nepazīstamiem viesiem, kas sēž pie atšķirīgiem galdiem. Ja telpas dizainā ir lieli galdi, tad tāpat jānodrošina katram apmeklētājam vietu pašam ar sevi nevis svešiniekiem.

Mākslas darbi spēlē lielu atmosfēras izveidošanas daļu. Uz sienām var karināt gleznas vai dažādus mākslas elementus. Tas rada īpašu noskaņu, it īpaši, ja ir saistīta tēma ar, piemēram, restorāna nosaukumu. Jo nav nekas sliktāks un ne-mājīgāks kā skats uz kailām sienām. Jebkurā telpā ir nepieciešams kāds kontakta punkts, tomēr jāņem vērā arī lai mākslas priekšmeti nav pārāk daudz un uzmācoši.

Mūzika ir nākošā svarīgā loma atmosfēras veidošanā. Ar mūziku ir ļoti jāuzmanās, jo dažkārt tā var būt arī traucējoša. Ja restorāna telpas ir daudz un lielas, tad, lai pārskandinātu visu ar mūziku, gala rezultātā skaņas varētu būt vairāk traucējošas nekā patīkamas. Jo skaļāka mūzika, jo cilvēki arī vēlēsies runāt skaļāk, tādējādi atkal izejot no intimitātes zonas. Atmosfēra nāk no pašiem viesiem, viņu sarunām. Tomēr mazā mājīgā restorānā mierīga mūzika tikai celtu atmosfēru. Mūzikai ir jābūt maigai, bet arī skanošai. Nebūtu vēlams likt klasisko mūziku, vai tieši pretēji, smagu mūziku. Jāatrod ir līdzsvars starp visiem mūzikas žanriem, kā arī to var pieskaņot restorāna tēmai. Atmosfēru var veidot arī dzīvā mūzika.

Apmeklētāji visbiežāk nevēlas sēdēt ļoti spilgtā apgaismojumā. Tas liek justies kā uz “skatuves”. Klientiem ir jābūt atvieglotiem un jābauda maltīte, nedomājot, ka ir ļoti pamanāmi. Kad telpas ir pārāk gaišas, cilvēki nejūtas pārāk komfortabli. Nelielas mirgojošas lampiņas kā dekori lieliski paspilgtinās romantisku noskaņu. Vasaras sezonā āra terases var izrotāt ar daudzām lampiņu virtenēm, jo apmeklētājiem patīk pavadīt siltu vakaru romantiskā atmosfērā un aizmirsties par dienas rūpēm. Svarīgi ir arī apgaismošanas objekti – lielas kristāla lustras un sveces rada elegantu un romantisku atmosfēru, bet jautrs un krāsains apgaismojums visvairāk piesaistīs mazākos apmeklētājus. Dabiskais apgaismojums, kas nāktu no lieliem logiem, kā arī videi draudzīgas lampas īpaši piesaistīs “zaļi domājošus” cilvēkus.

Faktori kā mūzika, apgaismojums, galda izkārtojums ir svarīgi, bet jāņem vērā arī oficianti, kas lieliski veic savus darba pienākumus. Smaidīgs, pieklājīgs un atsaucīgs serviss sniedz vislabāko atmosfēru, lai apmeklētāji vēlētos atgriezties restorānā. Tieši personāls dažkārt kļūst par lielāko uzņēmuma veiksmes sastāvdaļu.

Cilvēkiem ir jānāk uz restorānu dažādu individuālu apstākļu dēļ. Jācenšas iegūt līdzsvaru starp profesionalitāti, uzmanību pret klientiem un apkārtējo vidi. Pielāgojot restorānu tieši apmeklētāju vajadzībām ir pamata princips, ko cenšas veikt visi uzņēmumi.

Ieguvumi, ko sniedz restorāna apmeklējums kopā ar ģimeni

Ja bērniem ir uzvedības problēmas, sliktas sociālās un paškontroles prasmes – ēšana ārpus mājas var šķist sarežģīts uzdevums. Tomēr neskatoties uz to, vai maltīte ātri vien nonāk pie došanās mājās, vai pavadāt ilgu laiku pie galda – došanās ārpus mājas var sniegt zināmas priekšrocības visai ģimenei. Padomā par visām priekšrocībām, ko sniedz došanās uz restorānu un ievies šādu patīkamu tradīciju arī savā ģimenē.

1. Ēšana ārpus mājas rosina elastību
Daudziem bērniem nepatīk izmēģināt jaunas lietas, jo īpaši tas attiecas uz pārtikas ēdieniem. Uz šādiem jautājumiem grūtības sagādā aiziet kopā ar bērnu uz kādu ēdināšanas iestādi, nezinot, vai būs pieejama maltīte, ko viņi varētu izvēlēties. Pieaugušie cilvēki ēšanas paradumos ir daudz elastīgāki, un spēj izvēlēties no ēdienu klāsta tīkamāko, pat tad, ja nav pats iecienītākais ēdiens. Bet viennozīmīgi, tas ir ļoti labi vest ik pa laikam bērnu uz restorāniem un ēdināšanas iestādēm, lai iegūtu dažādu pieredzi. Arī tad, ja tu redzi, ka bērns katru reizi pasūta vienu un to pašu, jo baidās no jauniem ēdieniem, padalies no sava šķīvja ēdiena, lai viņam tiek kas vēl nebijis.

2. Ēšana ārpus mājas veicina izklaides kopā ar ģimeni
Ģimenes locekļiem bieži vien atšķiras darba laiki, celšanās laiki, gulētiešanas grafiks – tāpēc, dabūt visus pie kopējā galda sanāk reti un praktiski neiespējami. Taču došanās kopīgi uz restorānu var palielināt kopā būšanas laiku. Tas var palīdzēt arī izvairīties no ikdienas laiskās sēdēšanas pie televizora un datora ekrāniem, vai mobilā telefona mūžīgās turēšanas rokā. Iziešana ārpus mājas sniedz visiem ik pa laikam pabūt kopā un darīt vienu kopīgu nodarbi. Vakariņošana ārpus mājas var kļūt arī par lielisku ģimenes tradīciju.

3. Ēšana ārpus mājas var būt kā svētku atzīmēšana
Došanās ārpus mājas var būt īpašā dienā, piemēram, lai atzīmētu dzimšanas dienu, skolas beigšanu vai brīvdienu sākšanos. Tā var būt arī atlīdzība par labu uzvedību un nopelns par labām atzīmēm. Protams, tas nenozīmē, ka pēc katras veiksmīgi nomācītas nedēļas un labām atzīmēm vajadzētu kopīgi doties un atzīmēt ar grandiozām vakariņām. Tikpat labi tas var būt ik nedēļas brauciens pēc saldējuma vai uz picēriju.

4. Ēšana ārpus mājas veicina sociālās prasmes un uzvedības manieres
Jebkuram cilvēkam, ne tikai bērniem, kuriem ir problēmas ar sociālajām prasmēm un labām manierēm, došanās ārpus mājas var būt liela prakse, kā attīstīt šīs spējas. Tas sniedz daudz iespējas strādāt ar saviem trūkumiem. Uzturēšanās sociālā vidē ietver visu, sākot no mijiedarbības ar oficianta pienākšanu līdz pat maltītes pasniegšanai un rēķina atmaksai. Cilvēki var novērot viens otru, kādas ir uzvedības nianses, atrodoties pie galda un sabiedrībā kopumā. Atrodoties jebkurā sabiedriskā vietā, ne tikai restorānos, var palīdzēt bērniem uzlabot sociālās prasmes un kontrolēt savu aktivitāti.

5. Ēšana ārpus mājas veicina komunikācijas prasmes
Maltītes laiks, kas tiek pavadīts restorānos, parasto ir ilgāks, nekā tas notiktu mājas apstākļos. Tas nozīmē, ka arī savstarpējās sarunas ģimenes lokā būs garākas. Tas sniedz iespēju bērniem attīstīt komunikācijas prasmes, un pārējiem ģimenes locekļiem uzzināt par tuvinieku piedzīvojumiem un notikumiem, ko, iespējams, saspringtā grafika dēļ, nereti aizmirstās uzjautāt. Arī atnākot mājās pēc vakariņām var veicināt komunikāciju, uzjautājot kā patika kopā pavadītais laiks, vai kā garšoja pasniegtais ēdiens. Sarunājoties savā starpā arī varat izspriest, vai nākošreiz dosieties uz to pašu restorānu, vai meklēsiet citas alternatīvas.