Kritēriji, pēc kuriem izvēlamies labāko restorānu

Kā jūs izvēlaties savus mīļākos restorānus, kurp doties? Vai ēdiens ir galvenais faktors, vai tomēr atmosfēra un atrašanās vieta ir pati svarīgākā? Labu restorānu ir daudz grūtāk atrast, nekā daži cilvēki spēj iedomāties. Kad mēs nedaudz veltam laiku, lai izvēlētos labāko ēšanas vietu, gala rezultātā esam atalgoti ar gastronomisku pieredzi, labu gaisotni restorānā un profesionālu personāla attieksmi. Nosaukšu viena sno svarīgākajām lietām, pēc kurām ir jāvērtē, vai uz šo ēstuvi ir vērts doties.

1. Restorāna atrašanās vieta
Izvēlies restorānu, uz kuru tu varētu aiziet ar kājām. Tā tu izvairies no sēdēšanas sastrēgumos; no vilšanās, ja esi braucis tālu ceļu, bet iegūtais neatmaksājas; nav brīvu vietu, kur novietot automašīnu. Tāpēc restorānam, kurš ir tuvu tavai mājas vietai ir lielas priekšrocības dēļ savas atrašanās vietas. Protams, ir jāskatās arī no atšķirīgiem aspektiem: varbūt tev patīk baudīt maltīti skaistā ainaviskā vietā, tādā gadījumā izvēloties vietu pie ezera, piejūras, upes, ar skatu uz arhitektūras pērli vai ainaviskām kalnu grēdām.

2. Autostāvvieta
Ja tomēr esi nolēmis doties ar savu transportu uz kādu restorānu, tad ļoti svarīgs kritērijs ir pieejama stāvvieta. Tas ir ļoti svarīgi, lai būtu pēc iespējas tuvāk novietojams transports, jo neviens nevēlēsies doties garu ceļu līdz restorānam, kur nu vēl pēc sātīgas maltītes atpakaļ. Cilvēki ir ļoti slinki, ja runa iet par šādu, it kā mazu ceļa gabalu veikšanu. Ja dodies pirmo reizi uz kādu tālāku restorānu, pazvani uz reģistratūru un apvaicājies, vai apmeklētājiem ir pieejama stāvvieta. Daudzas ēdināšanas iestādes, kas atrodas lielpilsētā vienu pie otras nespēj piedāvāt tuvumā stāvvietas, kas sarežģī klientu vēlmes.

3. Iekšējais interjers
Dažreiz, restorāns var būt skaistā ēkā no ārpuses, tomēr interjers gluži neatbilst tavai gaumei. Tas var izbojāt visu apetīti, ja, piemēram, esi iecienījis veģetāriešu ēdienu, bet aizej uz vietu, kur interjera dizainā ir iekļautas medījumu trofejas. Dodoties uz kādu restorānu, iepriekš pārbaudi vispārējo atmosfēru. Vai vietā tiek spēlēta dzīvā mūzika, vai jebkāda mūzika? Telpas, kurās dzirdamas tikai trauku šķindoņas atgādina skolas ēdnīcu, kas arī īpaši neizraisa restorāna atmosfēru.

4. Tīrība
Ja restorāns neizskatās īpaši tīrs – redzami putekļi vai uz grīdas nelielas ēdiena paliekas vai kas cits – iedomājies, kas varētu notikt virtuvē. Ja personāls nevar parūpēties par iekšējo tīrību un kārtību, kura ir klientu acīm redzama, tad, visticamāk, tās vietas, kuras apmeklētāju acīm ir liegtas, ir vēl netīrākas. Higiēnai ir īpaša nozīme ikvienā ēstuvē, tāpēc, ja tevi nepārliecina iekšējā tīrība, pamet šīs telpas.

5.Cenas
Svarīgs kritērijs, pēc kā varētu vērtēt restorānus ir cena par ēdienu. Daudzi restorāni ir ļoti dārgi, bet, teiksim godīgi, porcijas ir samērā mazas. Kāpēc maksāt divtik, ja ir vietas, kur var paēst lētāk un arī vairāk? Ir jāsaprot, apmēram, cik kāda porcija varētu maksāt, un, ja cenas liekas neadekvāti dārgas, tad jāmeklē kāda cita iestāde. Tomēr arī pārāk zemas cenas varētu likties ļoti aizdomīgas, un, ja esi pieturējies pie daudz maz veselīga un svaiga uztura, tad zini, ka pārāk lētās porcijās būs ļoti neveselīgi, viegli un ātri pagatavojami produkti.

6. Apmeklētāju skaits
Vai neliekas aizdomīgi, ja ieejot restorānā, nav neviena apmeklētāja? Ja vien tu nebūsi izīrējis visu telpu tikai sev un savai kompānijai, tad saprotams, tas liksies aizdomīgi. Jāsāk domāt, kas ir par iemeslu, tik mazam apmeklētāju skaitam – dārgas porcijas, ne pārāk labas porcijas, mazs piedāvājums.. Daudz apmeklētāji nozīmē, ka šī iestāde ir ļoti pieprasīta un apmeklētāji ir apmierināti.